Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

A Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság őszi soros üléséről

2023.10.25. 11:00 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

2023. október 24-én tartotta őszi soros ülését a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. Az ülésen a résztvevők nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg.

Első felszólalóként, dr. Sifter Rózsa főispán, a védelmi bizottság elnöke három napirendi pontban taglalta az elmúlt időszak feladatait, illetve a Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását, melyre jogszabályi változás miatt volt szükség. Az ezt követő napirendi pontok érintették az elmúlt időszakban végzett feladatokról szóló beszámolót, melyben Főispán Asszony külön kiemelte az idei évi, dr. Böröndi Gábor vezérezredes úr által megnyitott Göcsej Harci Túrát. A beszámoló elfogadását követően a Bizottság határozattal hagyta jóvá a 2024-es év feladatait és az ahhoz szükséges forrásokat tartalmazó Feladat és Pénzügyi Tervet.  

Második felszólalóként Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi elnökhelyettes három napirendi pontban katasztrófavédelmi szakmai előterjesztéseket tárt a Bizottság elé. Szóba került a téli időjárásra történő felkészülés, de a wellness szállodák tűzvédelemmel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalataival, valamint a fűtési szezonnal kapcsolatos tudnivalók is elhangzottak.

A következő részben Nagy Lajos ezredes honvédelmi elnökhelyettes előterjesztése alapján a honvédelmi referensek 2023. évi képzésének tapasztalatairól, míg nyolcadik napirendi pontként Győri Tamás százados a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ megbízott parancsnokának javaslata alapján a Gazdasági Anyagi Szolgáltatások aktuális kérdéseiről számoltak be.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal