Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

A zalai kormánytisztviselők adományaiból három intézményt segítettek

2024.05.03. 11:00 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A Zala Vármegyei Kormányhivatal dolgozói által felajánlott magánadományokból vásárolt sporteszközökkel gazdagodott a Harmónia Szolgáltató Központ Százszorszép Otthona Esztergályhorvátiban. A bentlakók örömmel fogadták a két rollert, a pingpongasztalt s a játékhoz szükséges ütőket, labdákat.

Az átadón Keszei Erika, a vármegyei Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény vezetője elmondta: e telephelyen pszichiátriai betegekről és fogyatékkal élőkről gondoskodnak, akik naponta járnak a búcsúszentlászlói Harmónia-központba fejlesztő foglalkozásokra, például kerámiáznak, varrodában s kertészetben tevékenykednek.

Dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja emlékeztetett, a vármegyei kormánytisztviselők magánadományait az adventi időszakban gyűjtötték össze, amelynek eredményeként hasznos tárgyak kerültek az állami fenntartású szociális intézményekbe – az Esztergályhorváti otthon mellett Muraszemenyére és Zalaegerszegre.

Dr. Sifter Rózsa kiemelte, nagyra becsülik az intézményekben dolgozók áldozatos munkáját, amit a gondozottak érdekében végeznek, adományaikkal pedig szeretnék szebbé, könnyebbé tenni a bentlakók mindennapjait.

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zalai Vármegyei Kirendeltségének vezetője arról is beszélt, a három intézménybe más és más ajándékok érkeztek, az ottani igények, szükségletek alapján. Esztergályhorvátiban a sport és a szabadidő hasznos eltöltése állt a középpontban.

A nappali foglalkozás után az itt lakók hazaérkeznek, s ugyanúgy töltik az idejüket, mint mi mindannyian; ennek része a mozgás, a kikapcsolódás is, - fogalmazott az igazgató, hozzátéve: kiváló a kormányhivatallal való együttműködésük, melyek egyik megkoronázása ezeknek az adományoknak az átadása.

Az ajándékokat dr. Sifter Rózsa főispán és dr. Varga Andrea, a kormányhivatal főigazgatója adta át Zimborás Bélának s Keszei Erikának, illetve általuk az esztergályhorváti otthon lakóinak.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal