Bűncselekmény áldozata lett? Segítségre van szüksége?
Forduljon bizalommal az Áldozatsegítő Szolgálatokhoz és az Áldozatsegítő Központokhoz!

Miben segítenek az Áldozatsegítő Szolgálatok? Ha valaki kapcsolatba kerül valamilyen bűncselekménnyel vagy tulajdon elleni szabálysértéssel, fel kell dolgoznia ennek hatásait. Természetes, ha ilyenkor fizikai vagy lelki problémák jelentkeznek, emellett előfordulhat, hogy anyagi nehézségei is fellépnek. Az Áldozatsegítő Szolgálat olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. A szolgálat célja, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban felmerült érzelmi, lelki, anyagi problémák megoldásához segítséget nyújtson.

További információk

Hol találom a vármegyei Áldozatsegítő Szolgálatokat?

Minden vármegyei kormányhivatal működtet Áldozatsegítő Szolgálatot, ahol bárki segítséget kérhet személyesen vagy telefonon az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalon keresztül + 36 80 225 225.

Bács-Kiskun Vármegyében működő Áldozatsegítő Szolgálatok 


Mit tegyek, ha jogi segítségnyújtásra van szükségem?
A jogi segítségnyújtás keretében a szociálisan hátrányos helyzetben lévők szakszerű jogi tanácsot, a perben eljárásjogi képviseletet kaphatnak jogaik érvényesítése, jogvitáik megoldása során.

További információk, kérelemnyomtatványok, áldozati státusz igazolása

Hol lehet benyújtani a jogi segítségnyújtás iránti kérelmet ?

Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal
Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály, Igazságügyi Osztály
6000 Kecskemét, József Attila u. 4.

Személyes ügyintézés

Hivatali Kapu rövid neve: BKMKHISZ    KRID: 713051156

Hova fordulhatok még lakóhelyemtől függetlenül, ha áldozatként segítségre van szükségem?

Az érintettek lakóhelyüktől függetlenül kereshetik fel az Igazságügyi Minisztérium által működtetett Áldozatsegítő Központokat, amelyeknek elérhetőségei és egyéb információk a vansegitseg.im.gov.hu honlapon találhatók meg.