Pro Caritate díjat kapott munkatársunk

2023.11.17. 10:11 | Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

Szommer Anita gyámügyi szakügyintéző a gyermekvédelmi szakterületen végzett több évtizedes munkája elismeréseként Pro Caritate díjban részesült, amelyet a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett november 13-ai ünnepségen adott át Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár.

Mint a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály, Szociális és Gyámügyi Osztályának legrégebbi dolgozója, rendkívüli tapasztalattal rendelkezik, folyamatában ismeri a közigazgatási eljárás, és a gyámügyi szakterület változásait.

Kezdettől a másodfokú gyámhatósági ügyek intézése, a bírósági képviselet, valamint az elsőfokú gyámhatóságok szakmai irányításában, ellenőrzésében való részvétel tartozott a feladatkörébe. A közigazgatás átalakításával és az egyfokú közigazgatás közelmúltban történt bevezetésével az örökbefogadási ügyek intézése vált új feladatává.

Szommer Anita hivatali tevékenységét erős hivatástudat hatja át, magas szakmaiság, rendszerszerű gondolkodás, gyors helyzetfelismerés, és kitartó, egyenletesen magas színvonalú munkavégzés jellemzi. Szakterületét kiválóan ismeri, tudása a folyton változó jogszabályi környezetben is naprakész. A gyámügyek intézéséhez szükséges érzékenység, empátia, ugyanakkor a stabil értékrend és határozottság, lényeglátás egyaránt az erősségei közé tartozik.

Hosszú pályafutása során szakmai tekintélyt vívott ki magának, türelemmel és eredményesen tanította be számos munkatársát, és a gyámhivatalok is bizalommal fordulnak hozzá szakmai tanácsát, segítségét kérve.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal