Szolgálatban a vármegye mobilizált kormányablakai

2024.05.27. 11:11 | Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

2024. május 27. és május 31. között a Bácsalmási, valamint a Kiskunfélegyházi járás településein várja ügyfeleit a kormányablakbusz.

Hétfőn Kiskunfélegyházán a Szociális Otthon, valamint a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény, továbbá a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kiskunfélegyházi telephely ellátottai részére, kedden pedig a József Attila Általános Iskola diákjai és dolgozói részére áll majd rendelkezésre a mobil ügyintézés.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalnál 2018 áprilisában kezdte meg működését az új mobilizált ügyfélszolgálat, amely lehetővé teszi, hogy a kormányablakbuszban lévő két munkaállomáson az ügyfelek igénybe vehessék a kormányablakok szolgáltatásait, megkönnyítve ezzel ügyeik intézését. A hatékonyabb, gyorsabb ügyintézést szem előtt tartva, 2021 őszén szolgálatba állt a vármegye második mobilizált kormányablaka is a vármegye lakosai számára a 19 működő kormányablakunk mellett.

 

A kormányablakbusz segítségével helyben intézhetők az alábbi ügyek:

- személyi igazolvány igénylése

- lakcímváltozás bejelentése

- vezetői engedély ügyek

- diákigazolvány ügyek

- útlevél igénylése

 

 Az elkészült okmányok átvételére a buszon – technikai okok miatt – nem lesz lehetőség, azokat később postázzák. A bankkártyás fizetés a mobilizált ügyfélszolgálaton is biztosított.

 

Az érintett járások településeire vonatkozó menetrend IDE kattintva érhető el.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal