Töltse le mobiljára a Kormányablak alkalmazást! Google Play App Store

...

Folytatódnak a földárverések

Miniszterelnökség | 2023. szeptember 21. 15:10

Újabb 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz az árverések második ütemében. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók és a helyi termelők földhöz jutását támogatja.

...

Fontos a parlagfű irtása

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. szeptember 01. 12:39

Az elmúlt napokban tetőzött a parlagfű pollenszórása, az egész országban a magas, illetve nagyon magas tartományban alakul a parlagfű pollenkoncentrációja. A parlagfűre érzékenyeknél a következő időszakban közepes, erős tünetek jelentkezhetnek, melyek a pollenszám emelkedésének hatására akár tovább fokozódhatnak. Ez is mutatja, milyen fontos a parlagfű pollenszórása elleni folyamatos védekezés, amelyet a kormányhivatal is ellenőriz.

...

Már lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 29. 16:12

Megkezdődött a jelentkezés a 2023/2024. tanév október-novemberi érettségi vizsgaidőszak érettségi vizsgáira. A jelentkezéseket 2023. szeptember 5-ig lehet benyújtani.

...

Várják a jelentkezéseket hivatásos gondnok képzésre

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 18. 12:32

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal hivatásos gondnok képzést szervez novemberben. Az összesen 28 órás képzés iránt érdeklődők 2023. szeptember 15-ig adhatják be jelentkezésüket Baranya Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztályára. A sikeres vizsgázók hivatásos gondnok képzettséget szerezhetnek, bekerülnek a Budapest Fővárosi Kormányhivatal által vezetett nyilvántartásba, és ez alapján hivatásos gondnoki tevékenységet folytathatnak.    

...

Állatjóléti felelős képzés Pécsett

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. július 11. 12:00

Állatjóléti felelős képzést tart Pécsett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2023. július 20-án. A képesítési bizonyítványt megszerzők a sikeres vizsgát követően valamennyi állattartó telepen elláthatják a jogszabályban előírt állatjóléti felelősi tevékenységet. A pécsi képzésre 2023. július 14-ig várják a jelentkezéseket Baranya, Somogy és Tolna vármegyéből.  

...

Az államilag támogatott diákmunka programba ezúttal több mint ezer diákot várnak Baranyában

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. június 27. 10:46

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal várakozásai szerint az idei évben a vármegyében legalább 1200 diák állhat munkába július 1-jétől a Nyári diákmunka programnak köszönhetően, amelyre ezúttal közel 160 millió forint forrás áll rendelkezésre. A tudnivalókról – a baranyai adatok, információk ismertetésével – a vármegye egyik kiemelt turisztikai látnivalójánál, a szigetvári Zrínyi várnál tartott sajtótájékoztatót dr. Horváth Zoltán főispán és Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője.

...

Elindult az Új Patrónus VIII. elnevezésű munkaerőpiaci program

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. június 19. 14:30

A Baranyában már hagyományosan meghirdetésre kerülő „Új Patrónus” munkaerőpiaci program célja mentortanárok foglalkoztatásával az iskolai lemorzsolódások megakadályozása, különösen azokban az olyan oktatási intézményekben, ahol magas a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya.

...

Átadták a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpontot

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. június 19. 11:42

Ünnepélyes keretek között június 16-án átadták a PTE Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpontját, mellyel párhuzamosan megtörtént a Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának korszerűsítése is. Az építési és felújítási beruházás az eszközbeszerzéssel együtt összesen mintegy 2,8 milliárd forint hazai forrásból valósult meg.

...

Baranya vármegyében is folytatódik a földértékesítési program

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. május 23. 15:01

Baranya vármegyében 11 településen, 18 tagban mintegy 489 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz 2023. június 28-án és 2023. július 4-én. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat, valamint a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

...

Új képzési ajánlattételi felhívás

Baranya Vármegyei Kormányhivatal | 2023. február 15. 14:37

  A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal megjelentette a GINOP-6.1.1-15 számú, „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése" c. kiemelt projekt keretében 2021. január 1-jétől indítható képzések jegyzékének VIII. sz. kiegészítő ajánlattételi felhívását.