Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Állatjóléti felelős képzés Pécsett

2023.07.11. 12:00 | Baranya Vármegyei Kormányhivatal

Állatjóléti felelős képzést tart Pécsett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2023. július 20-án. A képesítési bizonyítványt megszerzők a sikeres vizsgát követően valamennyi állattartó telepen elláthatják a jogszabályban előírt állatjóléti felelősi tevékenységet. A pécsi képzésre 2023. július 14-ig várják a jelentkezéseket Baranya, Somogy és Tolna vármegyéből.

 

Annak az állattartónak, aki a a mezőgazdasági haszonállatok tartásának állatvédelmi szabályairól szóló 32/1999. (III. 31.) FVM rendelet 11/A. § (1) bekezdésének a)-o) pontjában felsorolt állatfajokat a rendeletben meghatározott minimális mennyiségben vagy azon felül mezőgazdasági haszonszerzés céljából tart, állatjóléti felelőst kell kijelölnie az adott telepen.

Az állatjóléti felelős feladata, hogy felügyelje és elősegítse az állatok tartási körülményeit meghatározó állatvédelmi jogszabályok betartását, ellássa az állatok gondozásával és felügyeletével megbízott személyeket az állatok jólétével kapcsolatos utasításokkal és útmutatással, évente oktatást tartson az állattartó telep dolgozói részére, valamint hogy új dolgozó belépése esetén dokumentálja a munkakezdést megelőzően elvégzett állatvédelmi oktatásokat.

Azt a személyt lehet állatjóléti felelősnek kijelölni, aki a kijelölést megelőzően állatvédelmi képzésen részt vett, és erről képesítési bizonyítványt szerzett. Az állatvédelmi képzés iskolarendszeren kívüli hatósági jellegű képzés. A képesítési bizonyítványt megszerző személy valamennyi állattartó telepen végezhet állatjóléti felelősi tevékenységet, állatfajtól és állatlétszámtól függetlenül.

A 2023. július 20-i pécsi képzésre a kapcsolódó jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet regisztrálni 2023. július 14-én 12.00 óráig.

Forrás: Baranya Vármegyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok