Ismét támogatáshoz juthatnak a munkavállalók alkalmazkodóképességét és a termelékenység javítását célul kitűző vállalkozások

2024.03.11. 13:33 | Baranya Vármegyei Kormányhivatal

Az összesen 70 milliárd forintból megvalósuló, "A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül" elnevezésű GINOP Plusz-3.2.1-21-2021-00001 azonosítószámú európai uniós projekt keretében ismét benyújthatók a kérelmek.

A kiemelt projekt célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott, vissza nem térítendő támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. Ennek érdekében a munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtott kérelem alapján kaphatnak támogatást. A program forrását az Európai Szociális Alap+ és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A támogatás a harmadik meghirdetési szakaszban képzési költségre, bértámogatásra, továbbá - mikro- és kisvállalkozások esetében - szakmai megvalósítói költségekre igényelhető.

A támogatási kérelem 2024. március 5-étől 2024. június 30-ig nyújtható be a Nemzetgazdasági Minisztérium által kijelölt, állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró , kiemelt partnerként nevesített Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal hivatali kapujára. További információ a ginopplusz321@csongrad.gov.hu címen, illetve a 06-62-680-960-as telefonszámon kérhető.
 
A Hirdetmény és mellékletei a munka.hu honlapon, a "Munkahelyi képzések támogatása - Munkaerő Fejlesztési Támogatás" menüpont alatt találhatók meg.

Forrás: Baranya Vármegyei Kormányhivatal