Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Izgalmas programokon vehettek részt a kormányhivatali vetélkedő nyertesei

2024.03.08. 09:16 | Baranya Vármegyei Kormányhivatal

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal őszi pályaválasztási rendezvénysorozatának egyik kiemelkedő eseménye volt a „Saját lábon” vállalkozástervezési vetélkedő döntője, ahol a vármegye középfokú oktatási intézményeinek diákjai szakértő zsűri előtt mutathatták be vállalkozási ötletüket. A győztes csapatok tagjai és felkészítő pedagógusaik – amellett, hogy értékes IT-eszközöket nyertek – március elején budapesti kiránduláson is részt vehettek.

Izgalmas és élményekkel teli programot állítottak össze a kormányhivatal munkatársai a Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola turisztikai technikus szakos, valamint turisztikai szervező és idegenvezető szakmairányon tanuló diákjainak és tanárainak, Nemesné Lengl Mariann-nak és Póla Gábornak.

Kép
Csoportkép 2.

A budapesti kaland a MOL Campuson, Magyarország legmagasabb épületében indult, ahol a fiatalok megismerkedhettek az épületkomplexumban folyó munkával, bepillantást nyerhettek az ott dolgozók munkakörülményeibe, és tájékoztatást kaptak az építkezés során alkalmazott legmodernebb technikákról is. Ezt követően a csapat tagjai a 120 méter magasan lévő kilátóteraszra is felmentek, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílt Budapestre.

Kép
Illúziók Múzeuma

A Mol-székházból a fiatalok a belváros felé vették az irányt, ahol a gyönyörű időben egy kis séta után megebédeltek, majd a program következő állomásaként az Illúziók Múzeumába látogattak el. A múzeumban egy semmihez sem hasonlítható, különleges világba csöppentek, ahol nemcsak az interaktív játékokat próbálhatták ki, de megtapasztalhatták azt is, milyen az, amikor semmi nem az, aminek látszik.

Kép
Pénzmúzeum

A kirándulás a Pénzmúzeumban, a Magyar Nemzeti Bank épületében folytatódott. Magyarország egyik leglátványosabb interaktív múzeumában ötven modern installáció, számtalan játék és hazánk legérdekesebb numizmatikai gyűjteménye várja a látogatókat. A fiatalok nyomon követhették a pénz útját, megismerkedhettek a világpénzek kialakulásának történetével, sőt még egy elképzelt tőzsdén is kipróbálhatták pénzügyi rátermettségüket.

A nap végén a kormányhivatali munkatársak kíséretében megvalósult jutalomprogramnak köszönhetően a „Saját lábon” vállalkozástervezési vetélkedő győztesei élményekkel gazdagon térhettek vissza Pécsre. Reméljük, hogy ez a kis együtt töltött idő is hozzájárult ahhoz, hogy a vállalkozó kedvű fiatalok a jövőben is nyitottak legyenek a kreatív, közös munkára, az együttgondolkodásra.

Forrás: Baranya Vármegyei Kormányhivatal