Középiskolások vállalkozási ötleteit várják

2024.09.16. 09:15 | Baranya Vármegyei Kormányhivatal

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal „Saját lábon” címmel immár ötödik alkalommal hirdeti meg vállalkozástervezési vetélkedőjét a Baranya vármegyei középiskolások számára. A pályamunkákat ezúttal 2024. október 7-ig lehet benyújtani.

A versenyre a baranyai középiskolákban az idei vagy a jövő tanévben végzettséget szerző fiatalokból álló 3 fős csapatok jelentkezhetnek, amelyeknek egy, a csapattagok által választott szaktanár nyújthat segítségét a felkészülésben, illetve a pályamunka elkészítésében. Az üzleti terveket, illetve a vállalkozási ötletet bemutató videót 2024. október 7-ig lehet beküldeni a regisztracio@baranya.gov.hu címre. A győztes csapatok tagjait az idei évben is értékes nyereményekkel jutalmazzák.

Dr. Horváth Zoltán, a Baranya Vármegyei Kormányhivatal főispánja a vetélkedő kapcsán kiemelte, az elmúlt években kifejezetten színvonalas pályamunkák, kreatív vállalkozási elképzelések érkeztek a fiataloktól. A városismereti turisztika applikációtól, az adalékmentes pékáru előállításán át a házhoz jövő szépészeti szolgáltatásig számos ötlettel nagy sikert arattak korábban a legjobbak közé válogatott csapatok tagjai.

Kép
A tavalyi döntő győztes csapata a zsűrivel
A tavalyi döntő győztes csapata a zsűrivel

– A fiatalok számára nagy élmény, hogy elképzeléseiket országos vagy akár nemzetközi hírű vállalkozások vezetőivel vitathatják meg. Minden évben nagy gondot fordítunk ugyanis arra, hogy a zsűribe olyan elismert gazdasági szereplőket is meghívjunk, akik valóban hasznos észrevételekkel, tanácsokkal segíthetik a diákokat – hangsúlyozta a főispán. Hozzátette, a legnagyobb eredmény az lenne, hogyha a felvázolt ötletekből előbb-utóbb valódi vállalkozások alakulnának, amelyek hozzá tudnának járulni a baranyai gazdasági élet színesebbé, élénkebbé tételéhez is.

A kormányhivatal által szervezett pályaválasztási rendezvénysorozat keretében megrendezett tavalyi döntőről készült videót ide kattintva lehet megnézni.

A részletes pályázati felhívás, valamint a pályázatok elkészítéséhez szükséges üzletiterv-sablon a kapcsolódó anyagok közül tölthető le.

Forrás: Baranya Vármegyei Kormányhivatal