Már lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

2024.08.26. 15:18 | Baranya Vármegyei Kormányhivatal

Az őszi érettségi vizsgákra 2024. szeptember 5-ig elektronikus jelentkezési lappal (https://ejel.ketszintu.hu/belepes), e-papír szolgáltatással, postai úton tértivevényes küldeményben, illetve személyesen lehet jelentkezni a Baranya Vármegyei Kormányhivatalnál, valamint a kijelölt középiskolákban. Kérjük, ha módjukban áll, az e- jelentkezést részesítsék előnyben!

Személyesen érettségi vizsgára a Baranya Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági Felügyeleti, Oktatási és Perképviseleti Osztályán lehet jelentkezni (7623 Pécs József A. u. 10/B.) munkanapokon: hétfőtől csütörtökig, de. 8-11:30, du. 12:30-15:30 óráig, pénteken 8-12 óráig.

 

A vármegyében 6 kijelölt intézményben zajlanak majd az érettségi vizsgák:

- Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium
- Baranya Megyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola
- Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma

- Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium
- Pécsi Janus Pannonius Gimnázium

- Pécsi Leőwey Klára Gimnázium


A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok csak a kijelölt intézményekben tehetnek közép- és emelt szintű érettségi vizsgát, a jelentkezéssel kapcsolatban saját intézményükben tájékozódhatnak.
Az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező, vagy a középiskolai tanulmányukat sikeresen befejezett, tanulói jogviszonyban nem álló vizsgázók a jelentkezésüket benyújthatják a kijelölt középiskolákban, illetve a Kormányhivatalnál. Ebben az esetben a befogadásról az adott intézmény igazgatója dönt.

 

A díjköteles vizsga ára középszinten 40 000 Ft/vizsgatárgy, emelt szinten 67 000 Ft/vizsgatárgy.
A kormányhivatali jelentkezés esetén a vizsgadíj befizetése történhet:
- banki átutalással (jogosult neve: Oktatási Hivatal, számlaszám: 10032000-00282637-00000000, a közlemény rovatban fel kell tüntetni: a 20-as számot, valamint egy szóköz kihagyásával az egyedi érettségi iktatószámot, amely a jelentkezési lapon található)
- vagy a Kormányhivatalban beszerezhető utalványon.

 

Az érettségi vizsgával kapcsolatosan tájékoztatás a https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/jelentkezes oldalon érhető el.


A Kormányhivatal tájékoztatást nyújtó munkatársai:

dr Halmosné Czigelédi Judit: 72/795-805 dr Zakál Andrea: 72/795-801
 

Forrás: Baranya Vármagyei Kormányhivatal