Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Pályaválasztási kiállításra várják a fiatalokat

2023.11.03. 12:10 | Baranya Vármegyei Kormányhivatal

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal továbbra is szakmai rendezvényekkel segíti a fiatalok pályaválasztását a vármegye több városában. Pécsett november 13. és 15. között, Szigetváron november 16-án, míg Mohácson november 17-én várja pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató a végzős általános és középiskolásokat, valamint szüleiket és pedagógusaikat.

A pécsi, szigetvári és mohácsi helyszíneken zajló rendezvények látogatói egy helyszínen ismerhetik meg Baranya vármegye középfokú oktatási intézményeinek képzési kínálatát, információkat szerezhetnek az ezekben folyó munkáról, az elérhető szakkörökről, szabadidős tevékenységekről – adott tájékoztatást a Kormányhivatal. Dr. Horváth Zoltán főispán hozzátette: az iskolák mellett néhány fontosabb baranyai cég is képviselteti magát az eseményeken annak érdekében, hogy a fiatalok bepillanthassanak a munka világába, tájékozódhassanak arról, mely szakmával milyen elhelyezkedési lehetőségek várják őket a jövőben.

A baranyai rendezvénysorozat november 13-án, Pécsett az általános iskolásoknak szervezett kiállítással indul. A hétfői napon elsősorban a megyeszékhely intézményeinek utolsó évfolyamos diákjait várják, míg másnap ugyanezeket a standokat járhatják végig a vidéki járásokból érkező nyolcadikosok és kísérőik. A harmadik napon – november 15-én – a középiskolások és az álláskeresők igényei, továbbtanulási, munkavállalási elképzelései kerülnek a középpontba. Ezen a napon, a képzési és állásbörzén a felsőfokú oktatási intézmények – a Pécsi Tudományegyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa, valamint a Mathias Corvinus Collegium – mellett a képzőintézmények, illetve a térség nagyobb munkáltatói is bemutatkoznak, és több száz állásajánlat is várja az érdeklődőket.

A pécsi háromnapos kiállítást követően november 16-án Szigetváron, majd november 17-én Mohácson folytatódik a pályaválasztási rendezvénysorozat, ahol az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos tanulói, valamint szüleik, tanáraik tájékozódhatnak majd a középiskolákban elérhető színes képzési kínálatról.

Az eseményre ellátogató diákok a különböző kísérőprogramoknak köszönhetően lehetőséget kapnak arra is, hogy a legmodernebb technika segítségével kipróbálják a számukra szimpatikus szakmákhoz kapcsolódó munkafolyamatokat, továbbá érdeklődésvizsgálaton, személyre szabott pályaorientációs tanácsadáson vegyenek részt, vagy a hivatásukban, választott szakmájukban már sikeres fiatalokkal találkozzanak, beszélgessenek.

Forrás: Baranya Vármegyei Kormányhivatal