Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Tájékoztatták a jegyzőket

2023.11.30. 14:45 | Baranya Vármegyei Kormányhivatal

A vármegye jegyzői számára szervezett értekezletet a Baranya Vármegyei Kormányhivatal 2023. november 29-én Pécsett.
 

A rendezvény résztvevőit elsőként dr. Horváth Zoltán főispán köszöntötte. Mint elmondta, jövő év elejétől a kormányhivatalok irányítását az újonnan létrejövő, önálló Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztérium veszi át. Hozzátette: reményei szerint a területi közigazgatás változásainak eredményeként még szorosabbá válthat a települési vezetők és a kormányhivatalok szakmai együttműködése.

Kép
Dr. Horváth Zoltán főispán köszöntötte a vármegye jegyzőit.

A főispáni köszöntő után a szakmai előadások következtek, amelyek érintették az önkormányzatok jegyzőinek anyakönyvi, birtokvédelmi, gyámhatósági, állatvédelmi, kereskedelmi, szociális és gyermekvédelmi feladat- és hatáskörébe tartozó kérdéseket, továbbá a helyi önkormányzatok működését, illetve a helyhatósági választást követő egyes aktuális önkormányzati feladatokat is. A rendezvény keretében az önkormányzati hivatalok 2023. évi közszolgálati ellenőrzésének tapasztalatait is megismerhették a jelenlévők. 

Az értekezlet zárásaként Dr. Pető György, a Magyar Rendészettudományi Társaság Településbiztonsági Tagozatának elnökségi tagja adott tájékoztatást a települések közbiztonságának fokozását elősegítő drón megfigyelő rendszer alkalmazási lehetőségeiről.
 

Forrás: Baranya Vármegyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok