Ajánlattételi felhívás keskenylevelű ezüstfa (Elaeagnus angustifolia) elleni állami védekezés végrehajtására

2023.04.27. 11:50 | Békés Vármegyei Kormányhivatal

A kis-ázsiai eredetű idegenhonos özönfaj, a keskenylevelű ezüstfa, közismertebb nevén: ezütsfűz vagy olajfűz vert gyökeret a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Bélmegyeri Fáspusztához tartozó nem egészen 2 hektár nagyságú területén. Az invazív faj elterjedésével a szikes erdei rét társulást veszélyezteti leginkább. Teljes körű, szakszerű irtásához keres vállalkozót a Békés Vármegyei Kormányhivatal.

Kép
Keskenylevelű ezüstfa

A Békés Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály Környezetvédelmi és Természetvédelmi Szakértői Osztálya várja azon vállalkozók (egyéni vállalkozó, őstermelő, családi gazdálkodó, gazdasági társaság, egyéb szervezetek) jelentkezését, akik vállalkozási szerződés alapján el tudják látni az Főosztály által 2023. évben, a keskenylevelű ezüstfa(Elaeagnus angustifolia) ellen elrendelt állami védekezési feladatokat.

A feladat rövid ismertetése:

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Bélmegyeri Fáspuszták területegységén összesen 133,172 ha területből a fertőzéssel érintett 1,9973 ha nagyságú területen a keskenylevelű ezüst fák és sarjak kivágása, a vágási felszín azonnali lekenése glifozát tartalmú tömény vegyszerrel, nagyobb törzseknél plusz injektálás vegyszerrel, továbbá a kivágott fák, a gallyak elszállítása a területről.

A feladat elvégzésének jogszabályi alapja a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 77/A. §-a, illetve az idegenhonos inváziós fajok betelepítésének vagy behurcolásának és terjedésének megelőzéséről és kezeléséről szóló, 2014. október 22-i, 1143/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet hazai megvalósításához szükséges költségvetési források biztosításáról szóló 1738/2016. (XII. 13.) Korm. határozat.

Több vállalkozó együttesen is tehet ajánlatot.

A feladat teljesítésének időtartama: 2023. augusztus 1. – 2023. szeptember 30. között.

Az ajánlatnak a következőket kell tartalmaznia:

  1. A vállalkozó adatait: név, cím, adószám, cégjegyzékszám, bankszámlaszám, képviselő neve.

  2. Az érvényesíteni kívánt – nettó és bruttó árat egyaránt tartalmazó – vállalkozói díj (a vállalkozói díj magába kell, hogy foglalja a feladat ellátásával felmerülő valamennyi költséget, beleértve az elszállással felmerült költségeket).

  3. A kapcsolattartó nevét és elérhetőségét, amennyiben az más, mint a vállalkozó.

Az ajánlat benyújtásának határideje: 2023. június 1.

Ajánlatok benyújtásának helye

Az ajánlatokat postai úton vagy személyesen kell a Békés Vármegyei Kormányhivatal felé (5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.) benyújtani. Az ajánlattételre kérjük ráírni: „Ajánlat keskenylevelű ezüstfa-elleni védekezésre”

A Békés Vármegyei Kormányhivatal annak érdekében, hogy biztosítani tudja az állami védekezés végrehajtását, összességében a legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel köt vállalkozási keretszerződést.

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a nyertes ajánlattevőt közvetlenül értesíti.

Bővebb felvilágosítás a BÉVKH Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály hivatali helyiségében (5700 Gyula, Megyeház u. 5-7.) személyesen vagy a 66/362-944–es telefonszámon kérhető Farkas József osztályvezető és/vagy Nagy Krisztián hatósági szakügyintéző munkatársaktól.

Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal