Az államigazgatási kollégium ülésén ismerték el a HUNOR mentőszervezet Békés vármegyei tagjait

2023.03.09. 19:28 | Békés Vármegyei Kormányhivatal

Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára is előadást tartott a Békés Vármegyei Államigazgatási Kollégium, valamint a jegyzői kar idei első ülésén a kormányhivatalban, csütörtökön. Dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke emléktárgyat és oklevelet adományozott a HUNOR mentőszervezet Békés vármegyei tagjainak.

Kép
bévák hunor elismerés indexkép

Magyarország a februári pusztító törökországi földrengés kapcsán ismételten példát mutatott önzetlen segítségnyújtásból, emberbaráti szeretetből, együttérzésből. A mentésben résztvevő magyar szervezetek, alakulatok igazi hőstettet hajtottak végre, jelesre vizsgáztak. Ténykedésükben a magyar nemzet együttérzése, tenni akarása nyilvánult meg. Büszke vagyok arra, hogy a HUNOR mentőszervezet tagjaként három Békés vármegyei hivatásos tűzoltó is részt vett a földrengés okozta katasztrófa túlélőinek, áldozatainak felkutatásában, mentésében. Magyarország kiváló mentői, tűzoltói, orvosai, katonái ismételten bebizonyították, hogy a legnehezebb körülmények között is helytállnak – hangsúlyozta dr. Takács Árpád.

Kép
bévák hunor elismerés kép1

A HUNOR mentőszervezet február 6-án elsők között érkezett meg Törökországba a katasztrófa sújtotta térségbe, és kezdte meg a mentési munkálatokat Antakyában. Február 12-éig a nap huszonnégy órájában megfeszített tempóban 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentettek ki az épületek romjai alól. A HUNOR mentőszervezet tagjaként, a Törökországban február 6-án bekövetezett földrengés okozta katasztrófa áldozatainak felkutatásában tanúsított hősies, áldozatos helytállása és emberfeletti munkája elismeréséül dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke emléktárgyat és elismerő oklevelet adományozott három Békés vármegyei hivatásos tűzoltónak.

Kép
dr. Takács Árpád főispán

Az elismeréseket dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke és dr. Kádár Pál, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója nyújtotta át Baráth János tűzoltó alezredesnek, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének, Patai Sándor tűzoltó századosnak, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának. Bodorló Mihály tűzoltó őrnagy, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka betegség miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen. Nevében Kiss András tűzoltó dandártábornok, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója vette át az elismerést.

Kép
dr. György István államtitkár

A vármegyei államigazgatási kollégium ülésén dr. György István államtitkár „A területi közigazgatás új korszaka” elnevezéssel tartott előadást. Az elmúlt 13 esztendő változásairól, a jelen helyzetről, az új korszak, a nemzeti digitalizációs stratégia és a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségekről, illetve az e-ingtlan-nyilvántartás aktualitásairól egyaránt beszélt előadásában.

Kép
Békés Vármegyei Államigazgatási Kollégium -  HUNOR mentőszervezet elismerés - dr. Kádár Pál, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója

A védelmi és biztonsági igazgatás átfogó, országos reformjáról dr. Kádár Pál, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója, a kormányzati deregulációs törekvésekről pedig dr. Pilz Tamás, a Miniszterelnöki Kabinetiroda állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztosa tájékoztatta az államigazgatási kollégium tagjait és a jegyzői kart.

Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal