Békésben is folytatódik a földértékesítési program

2024.05.30. 14:00 | Békés Vármegyei Kormányhivatal

Békés vármegyében 15 településen, 54 tagban mintegy 1940 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz július 1-5. között. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

Kép

A kormány által 2015-ben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” program folytatásaként idén újabb 20 ezer hektár földrészletet kínálnak megvételre országosan.

Az árverési hirdetmények a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek)  elérhetőek el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Békés vármegyében - Békéscsaba, Békéssámson, Csabacsűd, Csorvás, Ecsegfalva, Gádoros, Gyomaendrőd, Gyula, Mezőberény, Sarkad, Szabadkígyós, Szeghalom, Tarhos, Tótkomlós és Vésztő közigazgatási területén – mintegy 1940 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árveréseket Békés vármegyében július 1-5 között, 5 munkanapon, minden nap 9 órai kezdettel a Békés Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályán (5600 Békéscsaba, Szerdahelyi utca 2.) a "B" épület földszinti konferenciatermében rendezik meg. A licitálásra regisztrálni az árverést megelőzően, június 25-27-én, naponta 8.00-11.30 óra között lehet a Békés Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályán (5600 Békéscsaba, Szent István tér 18.) lehet.

A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményeket a fenti hivatkozás alatt a „Békés vármegye" mappában olvashatja.

Az árverések eredményközlő hirdetményei a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek)  elérhetőek el.

Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok

Dokumentum címke (kategória, típus)
Hirdetmény - árverési
Tájékoztató (Kereső kifejezések)

A megtartott árverések időpontjai:

  • 2024. július 1.
  • 2024. július 2.
  • 2024. július 3.
  • 2024. július 4.
Dokumentum admin címke
Közzététel dátuma