Megjelent a 2023. évi hirdetmény a „Békés vármegyei vállalkozóvá válást elősegítő támogatás” munkaerőpiaci programról

2023.05.15. 11:46 | Békés Vármegyei Kormányhivatal

A Békés Vármegyei Kormányhivatal (továbbiakban: Kormányhivatal) munkaerőpiaci programot indít az álláskeresők vállalkozóvá válásának elősegítése érdekében, a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről szóló 2020. évi CXXXV. törvény 5. § (2) bekezdése, valamint a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról szóló 100/2021. (II.27.) Korm. rendelet 20. §(1) – (2) bekezdése, illetve 43-45. §-a alapján.

A támogatási kérelem, a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségek elsajátítására irányuló vállalkozóvá válást elősegítő csoportos foglalkozást követően (elfogadott üzleti terv és tanúsítvány megszerzését követően), leghamarabb 2023. július 1. napjától a munkaerőpiaci program felfüggesztéséig, de legkésőbb 2023. július 16-ig nyújtható be, az erre rendszeresített Kérelem formanyomtatványon.

A Hirdetmény, a Felhívás vállalkozóvá válást elősegítő csoportos foglalkozáson való részvételre, valamint a Jelentkezési lap alább tölthetők le.

Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok

Dokumentum (csatolmány)