Új lendületet vett a kormányhivatal tudományos tanácsának működése

2023.04.27. 16:17 | Békés Vármegyei Kormányhivatal

Új tanácsadókkal bővült a Békés Vármegyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsa. Szeptember 1-jétől dr. Antal Zsolt egyetemi docens, a Színház- és Filmművészeti Egyetem megbízott rektora alelnökként, dr. Rákóczi Attila eddigi alelnök pedig ügyvezető elnökként segíti dr. Takács Árpád főispán, címzetes egyetemi tanár munkáját a grémium élén. Elismerő oklevelet, tanácsadói felkérőleveleket és megbízóleveleket is átadtak a csütörtöki rendezvényen.

Kép
Tudományos tanács indexkép (dr. Takács Árpád főispán, dr. Antal Zsolt rektorhelyettes)

A Békés Vármegyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsa mintegy négy esztendeje, 2019. július 9-én alakult, s 8 albizottsággal, 16 szekcióval működik. A koronavírus-járvány ugyan e tevékenységünkre is kedvezőtlen hatást gyakorolt, de szeretnénk magasabb fokozatba kapcsolni ezen a téren is. A két alelnökön és a titkáron kívül eddig nyolc tanácsadó segítette a tanács munkáját. Mostantól újabb öt szaktekintéllyel bővül a tanácsadók köre – jelentette be dr. Takács Árpád főispán.

Kép
Tudományos tanács ülés 2023 április

A tanács legfontosabb feladata a kormányhivatal tudományos értékeinek feltárása, azok megismertetése nemcsak a szakmával, hanem a szélesebb nyilvánossággal is, illetve az elért eredmények gyakorlatba ültetése. Kutatómunkáinkkal csatlakoztunk a szakképzési munkacsoport, valamint a pályaorientációs kerekasztal tevékenységéhez, de a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna munkacsoport munkáját is segítettük. Az elért eredményekről saját kiadványokban adtunk számot, de referált folyóiratokban, még úgynevezett impakt faktoros lapokban is publikáltunk – hangsúlyozta a Gál Ferenc Egyetem címzetes egyetemi tanára. Nem titkolt célunk, saját folyóirat indítása, illetve a vármegyei tudománykataszter elkészítése is – tette hozzá dr. Takács Árpád.

Kép
Tudományos tanács ülés 2023 április, dr. Kozma Gábor elismerés (dr. Takács Árpád főispán)

A Békés Vármegyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsában magas színvonalon végzett lelkiismeretes munkájáért, valamint a kormányhivatal tudománynépszerűsítő tevékenysége érdekében kifejtett áldozatos tevékenységéért elismerésben részesült dr. Kozma Gábor főiskolai tanár, a testület tudományos kutatások koordinálásáért felelős alelnöke. Az elismerő oklevelet dr. Takács Árpád főispán, címzetes egyetemi tanár nyújtotta át.

Tanácsadói felkérőlevelet vehetett át prof. dr. Várkonyi Tibor főorvos, egyetemi magántanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, prof dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, dr. Katona Krisztina, a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karának dékánja, dr. Árpási Zoltán, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karának dékánja, illetve dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója.

Kép
Tudományos tanács ülés 2023 április, prof. dr. Várkonyi Tibor főorvos és dr. Kozma Gábor rektor

Megbízólevelet kapott Kiss Ilona, a Szociológiai Tudományos Albizottság, Bohák Ildikó, az Állatorvos-tudományi, Állattenyésztési és Élelmiszerlánc-biztonsági Szekció, dr. Sipiczki Zoltán, az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Albizottság Földművelésügyi, Földhivatali, Halászati és Vadászati Szekció, valamint Viczián Pál, a Közlekedéstudományi Albizottság Műszaki Engedélyezési és Közlekedéstudományi Szekció vezetésére.

Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal