Álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás indul Fejér Vármegyében

2024.04.24. 10:48 | Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Fejér Vármegyében is elindul pályázati eljárás keretében, vissza nem térítendő formában a vállalkozóvá válást elősegítő támogató munkaerőpiaci program.

A jelentkezéseket április 26. 14 óráig várják.

Vállalkozóvá válási támogatásban részesülhetnek azok az álláskeresők, akik a támogatás benyújtásakor tartósan munkanélküliséggel veszélyeztetettek-, valamint legfeljebb három hónapja álláskeresőként nyilvántartottak.

Azok, akik  az állami foglalkoztatási szerv által nyújtott – legalább egy hónap időtartamú – szolgáltatás keretében a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségeket megszerzik, és  üzleti terv készítésével bemutatják az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát és működésének részleteit, kérelmet nyújthatnak be a tőkejuttatás támogatás igénybevételére és a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra. A két támogatás csak együtt nyújtható.

Érdeklődni a kormányhivatal Főosztályán, Kottyán Zsuzsanna munkaerőpiaci szakügyintézőnél lehet a 22/327-950/5266 telefonszámon.

Forrás: Fejér Vármegyei Kormányhivatal