Elismerték az egészségügyi szakdolgozók elhivatott, értékes munkáját

2023.09.25. 10:12 | Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Fejér Vármegyei Szakdolgozói Napot a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi szervezete. Megköszönte a szakdolgozók áldozatos munkáját dr. Tanárki Gábor, a vármegyei kormányhivatal igazgatója is.

Kép

A felnőttápolás és - gondozás, a gyermekápolás és -gondozás, a sürgősségi ellátás, a fogászati ellátás, a védőnői ellátás, a mozgásterápia és a fizioterápia, valamint a közegészségügy és népegészségügy területén dolgozókat várták idén a vármegyei szakdolgozói napra, a székesfehérvári Mercure Hotel Magyar Királyba.

A résztvevőket először dr. Tanárki Gábor köszöntötte, aki október elsejétől Fejér vármegye főispánja lesz. „Önökön keresztül is szeretném megköszönni a munkáját a vármegye 4800 egészségügyi szakdolgozójának, akik a betegágyak mellett teljesítenek szolgálatot az év minden egyes napján.” Mint hangsúlyozta, ők azok, akik jelen vannak életünk első percétől az utolsóig. Ott vannak akkor, amikor segítségre szorulunk, amikor a szeretteinkért, barátainkért aggódunk.

Az eseményen köszöntőt mondott Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere és dr. Bucsi László, a vármegyei egyetemi oktató kórház főigazgatója is.

A rendezvényen adták át a Semmelweis Napi Elismerő Okleveleket és az Aranylámpás Díjat is.

A 2012-ben alapított „Aranylámpás Díjat” minden évben annak a kamarai tagnak adományozzák, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás területén magas színvonalú, példaértékű munkát végzett. A rangos szakmai elismerést idén dr. Andavölgyiné Tóth Mártának, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztály főnővérének adományozták.

Forrás: Fejér Vármegyei Kormányhivatal - fotó: Bácskai Gergő