A Fejér Megyei Kormányhivatal is részt vett az óbudai karrierexpón

2022.05.05. 15:41 | Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán 5. alkalommal tartottak Duális Információs Napot 2022. április 21-én. A program részeként Duális Állásbörzét is rendeztek, ahol a diákok közvetlenül informálódhattak a képzésekről és a duális képzési rendszerben részt vevő munkáltatók által kínált gyakorlati és munkalehetőségekről.

Kép

Az egyetemmel kötött megállapodás értelmében a Fejér Megyei Kormányhivatal szakmai gyakorlóhelyként 2022szeptemberétől földmérő és földrendező BSc szakos hallgatók jelentkezését várja a duális képzés keretében.

Az állásbörzén a kormányhivatalt Dr. Bráth Mária földhivatali főosztályvezető, Németh Róbert földhivatali szakügyintéző, Dr. Simon Katalin jogi osztályvezető, valamint Dr. Gálicz Boglárka jogász képviselte. A kormányhivatal kollégái az érdeklődő diákokat beavatták a földmérő szakma rejtelmeibe, valamint elmondták, hogy a duális képzés milyen formában valósul meg a Fejér Megyei Kormányhivatalban. Sok fiatal érdeklődött a kormányhivatal és azon belül a földhivatali szakterület tevékenysége iránt.

A duális rendszer előnye, hogy a fiatalok a diploma megszerzésével egy időben biztos egzisztenciát jelentő munkahelyet is találhatnak.

A kormányhivatal információs asztalán a Fejér megyei Europe Direct iroda pályaválasztást segítő tájékoztató anyagai is elérhetőek voltak.

Forrás: Fejér Megyei Kormányhivatal