Integritás napot szervezett a Fejér Megyei Kormányhivatal

2022.09.29. 15:52 | Fejér Vármegyei Kormányhivatal

A Nemzeti Védelmi Szolgálattal együtt szervezett szeptember 27-i Integritás napot Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg.

Az ország csaknem összes kormányhivatalának integritás tanácsadója képviseltette magát a műhelymunkán, ezenkívül a Székesfehérvári Tankerületi Központ, a Székesfehérvári Törvényszék és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház integritás tanácsadói, valamint más államigazgatási szervek – például a Pénzügyminisztérium, a Magyar Államkincstár, az Oktatási Hivatal – szakértői is a résztvevők között voltak.

A műhelymunka célja volt, hogy tapasztalatcsere útján segítse az integritás tanácsadókat az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II. 25.) kormányrendeletben meghatározott feladatok teljesítésében.

A résztvevők rendkívül színvonalas prezentációkat hallhattak az integritást érintő aktuális kérdéskörökben. Előadást tartott Princzkel Jozef r. főhadnagy, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztályának munkatársa, valamint számos államigazgatási szerv integritás tanácsadója.

A műhelymunka szakmai felelősi és moderátori feladatait a Fejér Megyei Kormányhivatal integritás tanácsadója Dr. Halmainé Dr. Takács Rita látta el.

 

Forrás: Fejér Megyei Kormányhivatal