Mit kezdjenek a gazdák több mint 5000 milliárd forinttal?

2023.02.02. 11:29 | Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Fejér gazdálkodóinak kíván támogatást nyújtania Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azzal a mezőgazdasági előadássorozattal, amelyet Tácon tartottak a Közös Agrárpolitika által kínált lehetőségekről. A tét 5376 milliárd forint okos felhasználása.

Kép

A NAK Fejér Vármegyei Szervezeténekszakmai találkozóján részt vett Jakab István,a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke, Tessely Zoltán és Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, valamintDr. Simon László Fejér vármegyei főispán is.

A fórum célja volt az volt, hogy tájékoztatást adjon a megye gazdálkodói részére az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) új támogatási lehetőségeiről. A 2023-27-es uniós támogatási ciklusban 5376 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére.

A rendezvényen Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára és Jakab István MAGOSZ-elnök tartott magas színvonalú szakmai előadást.

A résztvevő szervezetek közös célkitűzése, hogy a vármegye gazdálkodóinak minden segítséget megadjanak az új támogatási ciklusban rendelkezésre álló források sikeres lehívásához.

Forrás: Fejér Vármegyei Kormányhivatal