Nyári napközis gyermektáborozást szervezett a vármegyei kormányhivatal

2024.07.29. 12:58 | Fejér Vármegyei Kormányhivatal

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal - az Europe Direct Iroda közreműködésével - 2024-ben immár második alkalommal rendezi meg nyári napközis gyermektáborát, amelyen a munkatársak gyermekei vehetnek részt, 7-14 éves korig. A tábor 3 héten keresztül, 3 különböző városban - Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Velencén – zajlik, kormányhivatali helyszíneken.

A velencei helyszínen vettek részt a gyermekek július 26-án azon a közös rendezvényen, amelyen a HUBA Rescue24 Nemzetközi Tűzoltó és Kutató-mentő Alapítvány – az Európa-szerte tekintélyt szerzett szakember, Pavelcze László veszélyhelyzet-kezelési igazgató vezetésével, a "Hős benned van" programot mutatta be. Az életmentés, az újjáélesztés legfontosabb tudnivalóival ismerkedtek a fiatalok.  Ezt követően a honvédség tartott akadálypályás sportfoglalkozást, majd Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és a Dobmayer Kft. rendezett tűzoltási bemutatót.

A programok összeállítása során, a szórakoztatás mellett, szándékunk volt megmutatni a kormányhivatali szakterületek sokszínűségét is a gyermekeknek, akik így a szüleik munkájához is közelebb kerülhetnek – hangsúlyozta a napközis táborozás fő szervezője, dr. Simon Katalin, a vármegyei kormányhivatal jogi osztályvezetője. Többek között EU-s érzékenyítő tréning, vadászati, gomba- és rovarbemutató, mézkóstoló, kutyás program, tűzoltási bemutató, múzeumi és könyvtári látogatás, sportprogramok, valamint kézműves foglalkozások is várják a táborozó gyermekeket.

A táboroztatásban való részvételt a kormányhivatali munkatársak vállalták, továbbá iskolai közösségi szolgálat keretében középiskolás diákok nyújtanak segítséget. Idén is hatalmas érdeklődés volt tapasztalható a kormányhivatali munkatársak/szülők részéről, összesen 138 gyermek jelentkezett a táborba.

A visszajelzések alapján a családok számára hatalmas segítséget jelent az iskolai nyári szünet alatti gyermekfelügyelet biztosítása, és emellett a táborban részt vevő gyermekek és felnőttek is nagyon jól érzik magukat.

Forrás: Fejér Vármegyei Kormányhivatal – fotó: Molnár Artúr