Ülésezett a Vármegyei Területi Védelmi Bizottság

2024.04.25. 15:38 | Fejér Vármegyei Kormányhivatal

A Fejér Vármegyei Területi Védelmi Bizottság megtartotta évi első rendes ülését Székesfehérváron, amelyet dr. Tanárki Gábor főispán a Bizottság elnökeként vezette le. Az eseményen részt vett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Tóth Erik alezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály képviseletében.

A testület összesen 11 napirendi pontot tárgyalt meg. A Bizottság legutóbbi ülése óta végzett munkájáról, illetve a 2023. évi Pénzügyi és Feladat Tervben foglaltak végrehajtásáról a testület titkára, dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes tájékoztatott. Az alezredes kiemelte, hogy az általános védelmi és biztonsági feladatok mellett az orosz-ukrán háborús konfliktus következtében jelentkező humanitárius feladatok jelentették a tagok és az együttműködők részére a legtöbb feladatot.

Dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök kiemelte, hogy a legfőbb cél a vármegye lakosságának élet- és vagyonbiztonságának fenntartása. Egyúttal megköszönte a védelmi igazgatás területén dolgozók elhivatott munkáját, amelyet a lakosság biztonsága érdekében végeznek.

Lendvai Csaba, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Vármegyei szakaszmérnöke, az ár- és belvíz elleni védekezésről, az aktuális és várható hidrológiai adatokról tájékoztatott.

Ezután Magosi Lajos tűzoltó ezredes ismertette az ár- és belvíz elleni védekezés katasztrófavédelmi feladatait. A továbbiakban az ezredes tájékoztatást adott a szabadtéri tüzek tapasztalatairól, és kiemelte a füstérzékelők lakásokban történő alkalmazásnak szükségességét.

Németh-Kolber Eszter őrnagy szóban röviden kiegészítette a toborzással kapcsolatos tájékoztatót, és ismertette a katonai igazgatás elmúlt év feladatait és megköszönte az együttműködést.

A Bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a meghozott határozatokat egyhangúlag elfogadta.

Forrás: Fejér Vármegyei Területi Védelmi Bizottság