Élet Mentő Ponttá vált a kormányhivatal

2024.06.04. 15:59 | Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal

A Piac u. 42-48. szám alatti épületben Debrecen 15. félautomata defibrillátorát helyzeték üzembe. Az erről szóló oklevelet a Megyei Mentőnapon adták át az Árpád teremben.

Az „Élet Mentő Pont” célja a hirtelen szívhalál esetek csökkentése. A cégek, társadalmi szervezetek, közintézmények - a társadalmi felelősségvállalás jegyében - egy saját forrásból beszerzett és üzemeltetett félautomata defibrillátorral tudnak hozzájárulni ehhez a kezdeményezéshez, amelyhez a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal is csatlakozott. Az életmentő eszköz alkalmazásához szükséges elméleti és gyakorlati ismeretanyagot az Országos Mentőszolgálat a program keretében térítésmentesen biztosítja.

Magyarországon jelenleg mintegy 50 Élet Mentő Pont működik, ebből a most átadott kormányhivatali Debrecenben a 15., Hajdú-Bihar vármegyében pedig a 16., amivel hazánkban régiónk a legellátottabb e téren.

Kép

Dr. Hajdu Sándor, a kormányhivatal Debreceni Járási Hivatalának vezetője beszédében elismeréssel szólt a mentők mindennapi munkájáról, és megköszönte az életmentő készülék működtetését, a laikus újraélesztés megkezdését, valamint a mentőszolgálat aktiválását is magába foglaló képzést, amelyen a kormányhivatal több mint 100 dolgozója mellett maga is vett részt.

Kép

Az Élet Mentő Pont működtetéséről szóló oklevelet a Megyei Mentőnapon a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal nevében Dr. Hajdu Sándor hivatalvezető vette át Dr. Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától, és dr. Korcsmáros Ferenc regionális igazgatótól.

Kép

A Megyei Mentőnapon részt vett Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Pósán László országgyűlési képviselő, dr. Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Tassi Sándor, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének alelnöke is.

A rendezvény zárásaként igazgatói dicséretek és elismerő oklevelek átadására került sor.

Forrás: HBVKH