Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

2024.03.19. 14:18 | Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal

A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán és több munkatársunk is elismerésben részesült március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségén, a Bálna Honvédelmi Központban úgy fogalmazott: elkötelezetten hisz abban, hogy a jövő a független és szabad nemzeteké.

„Most a mi generációnknak adatott meg, hogy felépíthessük saját honvédségünket, a haza fegyveres védelmét garantáló erőt. Ez a mi feladatunk és ebben nem különbözünk a '48-asoktól” – jelentette ki. A miniszter kiemelte: minden körülmény adott, hogy megteremthessék a mai kor ütőképes, jól felfegyverzett és jól kiképzett haderejét.

Magyarország honvédelmi minisztere a Honvéd Vezérkar főnökének kezdeményezése alapján, az „ADAPTIVE HUSSARS 2023” elnevezésű hazai rendezésű nemzetközi gyakorlaton végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül emléktárgyat adományozott Rácz Róbert főispánnak.

Kép
Rácz Róbert főispán dr. Böröndi Gábor vezérezredestől, a Honvéd Vezérkar főnökétől átveszi az elismerést

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából dr. Kutnyánszky Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára és Takács Attila altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese kitüntetéseket adott át a budapesti Stefánia Palota–Honvéd Kulturális Központban nyugállományú katonáknak és a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetek képviselőinek.

A Gróf Eszterházy Mihály terem patinás falai közt állva fogadta a közönség a történelmi zászlók és az elöljárók bevonulását. A Himnusz közös eléneklése után ünnepi beszédében dr. Kutnyánszky Zsolt az 1848-as forradalom kezdetéről emlékezett meg. 

„Vannak napok, melyek nem szállnak el, De az idők végéig megmaradnak, Mint csillagok ragyognak boldogan.” Juhász Gyula 1900-as évek elején írt gondolatai száz év elteltével sem vesztették aktualitásukat. A másfél éves szabadságharc alatt ugyanis az egész világ megismerte a magyarok küzdeni akarását – mondta az államtitkár.

Az államtitkár a rendezvényen két kollégánknak is elismerést adott át a védelmi igazgatás helyi szintjén végzett kimagasló színvonalú tevékenységéért, valamint az „ADAPTIVE HUSSARS 2023” nemzetközi gyakorlat előkészítése és sikeres végrehajtása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért: dr. Kissné dr. Pósa Anitának, a Hajdúnánási Járási Hivatal vezetőjének emléktárgyat, míg dr. Hajdu Sándornak, a Debreceni Járási Hivatal vezetőjének a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát.

Kép
dr. Kissné dr. Pósa Anita
Dr. Kissné dr. Pósa Anita hivatalvezető az elismeréssel
Kép
Dr. Hajdu Sándor
Dr. Hajdu Sándor hivatalvezető a kitüntetés átvételét követően

Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk!

Forrás: kormany.hu; honvedelem.hu