A kormányhivatal is segíti a biztonságos közlekedést

2022.06.22. 09:23 | Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal

Idén június 13-17. között tartották a biztonságos közlekedést elősegítő Európai Közúti Ellenőrzési Akcióhetet.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a korábbi évekhez hasonlóan idén ismét csatlakozott az Európai Közúti Ellenőrzési Akcióhéthez. A Technológiai és Ipari Minisztérium által koordinált akció során ezúttal a kormányhivatali szakemberek az áru- és személyszállítást végző járművek műszaki, közlekedésbiztonsági vizsgálatát is elvégezték, valamint ellenőrizték a gépjárművezetők kiküldetési nyilatkozatának benyújtására vonatkozó kötelezettséget is.

Idén a vizsgálatok a nemzetközi forgalomra fókuszáltak, ezért Hajdú-Bihar megyében a kormányhivatal két közúti ellenőre az M4 autópálya 232 km szelvényében, a 4. számú főút 175 km szelvényében, valamint a 481. sz. főút 1 km szelvényében végezte az ellenőrzéseket.

Kép

A szakemberek csaknem 50, döntően külföldi hatósági jelzéssel ellátott gépjárművet és járműszerelvényt vontak ellenőrzés alá. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vizsgált járművek, illetve járművezetők betartották a közúti közlekedésre vonatkozó rendelkezéseket. Soron kívüli műszaki vizsgálatra kötelezni mindössze egy magyar gépjárművet kellett műszaki hiányosságok miatt.

Forrás: HBMKH