Nagy érdeklődés övezte a Napló jubileumi Állásbörzéjét

2024.03.25. 09:03 | Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal

Több mint harminc kiállító – köztük a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal is – jelen volt a X. Napló Állásbörzén, amelyet tegnap tartottak a debreceni Kölcsey Központban.

A kormányhivatal standján az érdeklődők a vármegyében, illetve a kormányhivatalban jelenleg pályázható álláslehetőségekről is tájékoztatást kaphattak.

Kép

Az esemény ünnepélyes megnyitóját Rácz Róbert főispán, dr. Papp László polgármester, Tassi Sándor, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Jenei Réka, a BMW Group Gyár kommunikációs igazgatója és Vass Kata, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztője tartotta.

Kép

Rácz Róbert beszédében megköszönte a vármegyei napilap munkáját, amiért évről évre megszervezi az állásbörzét. Az elmúlt két évben Hajdú-Biharban a regisztrált álláskeresők száma 15 százalékkal, 20 ezer főről 17 ezerre, a munkát kereső pályakezdő fiatalok száma pedig 50 százalékkal csökkent a 2022 évihez képest, amire az elmúlt 30 évben nem volt példa – emelte ki a főispán. Erre az a magyarázat, hogy Debrecenben olyan gazdaságfejlesztési folyamatok indultak el, amelyek alapvetően rázzák fel a munkaerőpiacot – húzta alá Rácz Róbert.

Forrás: HBVKH