Elindult a GINOP Plusz 4.1.1. Ifjúsági Garancia Plusz program Pest vármegyében

2024.07.03. 15:45 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Elkezdődött a GINOP Plusz-4.1.1-23-2023-00001 azonosító számú, „Ifjúsági Garancia Plusz” elnevezésű stratégiai jelentőségű Pillér projekt Pest vármegyében, melyben a Pest Vármegyei Kormányhivatal konzorciumi partnerként vesz részt.

A program az Európai Unió társfinanszírozásával, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, melynek célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül. A program végrehajtására 6,781 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás áll Pest vármegye rendelkezésére.

Magyarországon folytatódik a 2015. év kezdetétől működtetett Ifjúsági Garancia Rendszer (IGR), több elemében megerősítve. A megerősített IGR lényege, hogy azon 30 év alatti – azaz a 15. életévüket igen, de a 30. életévüket  még nem betöltött – fiatalok számára, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálat 4 hónapon belül valamilyen konkrét lehetőséget ajánl fel az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra.

 

Az Ifjúsági Garancia Plusz program belépési  pontjaként  az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak a fiatalok számára, 2024. április 15. naptól.

 

A projekt keretében Pest vármegyében 2711 fő fiatal támogatásba vonása került tervezésre 2027. augusztus 31-ig.

 

A programba belépő fiatalok személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához. A segítségnyújtás első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni/csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése, amelyek során ifjúsági tanácsadó munkatársak segítenek a fiataloknak saját, egyéni tervet kialakítani a továbblépésük irányára. A fiatalok egyéni tervének megvalósítását az alábbi támogatásokkal segíti jelenleg a program:

  • bértámogatás
  • utazási támogatás álláskeresőknek
  • lakhatási támogatás álláskeresőknek
  • képzéshez nyújtható álláskeresést ösztönző juttatás
  • szolgáltatások ideje alatt nyújtható pénzbeli juttatás

 

A projektről bővebb információ az alábbi oldalakon olvasható:

https://ifjusagigarancia.munka.hu/

https://munka.hu/

Facebook - Microsoft Apps Ifjúsági Garancia

 

További információ kérhető:

Szervánszky Gábor – GINOP Plusz 4.1.1. projektvezető

Tel: +36 (1) 279-4707

E-mail: ginop_plusz411@pest.gov.hu

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok