A projekt címe: A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

Az operatív program megnevezése: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz)

A projekt azonosító száma: GINOP PLUSZ-3.2.1-21-2021-00001

Konzorciumvezető (főkedvezményezett): Nemzetgazdasági Minisztérium

Konzorciumi tagok (megvalósítók): A vármegyei/fővárosi kormányhivatalok (az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalok foglalkoztatási feladatokat ellátó főosztályai),
Kulturális és Innovációs Minisztérium

A projekt forrását társfinanszírozásban biztosítja: Európai Szociális Alap Plusz (ESZA+), Magyarország költségvetése

A projekt teljes forrása: 70 milliárd Ft

A megvalósítás időtartama: 2021. szeptember 1. - 2027. október 31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A támogatás célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. Ennek érdekében az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtott kérelem alapján támogatást kaphatnak.

A harmadik meghirdetési szakaszban a vállalkozások képzési költségtámogatáshoz, a foglalkoztatottak képzése alatti kieső munkaidőt kompenzáló bértámogatáshoz és a lebonyolításhoz szükséges szakmai megvalósító(k) munkájához (mikro- és kisvállalkozások esetében) igényelhetnek támogatást.

A támogatás formája feltételesen vissza nem térítendő támogatás, amelyet mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok vehetnek igénybe.

A projekt részletes leírása, hirdetménye az alábbi linken megtalálható: https://nfsz.munka.hu/cikk/1674