Boldog nyugdíjas éveket!

2024.09.02. 15:20 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

43 évnyi – az egészségügyben és a közigazgatásban végzett – munka után dr. Fadgyas Erzsébet főorvostól búcsúzott a kormányhivatal a közelmúltban.

Kép

A szakember 2012 óta megyei, majd vármegyei tisztifőorvosként tevékenykedett, a Népegészségügyi Főosztály főosztályvezetője volt. Tartalmas szakmai életútja során a Kaposi Mór Oktató Kórház higiéniai osztályvezető főorvosaként, az ÁNTSZ regionális intézetének kistérségi tisztifőorvosaként, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal élelmiszerbiztonsági orvosaként, városi tisztifőorvosként, a MEP ellenőrző főorvosaként és a megyei közegészségügyi és járványügyi állomás, a későbbi ÁNTSZ osztályvezetőjeként is dolgozott.

Dr. Fadgyas Erzsébet a közegészségügy, egészségfejlesztés és prevenció terén maradandót alkotott vármegyénkben, ő hívta életre 2013-ban a Megyei Egészség Fórumot. A fórum olyan együttműködést kívánt kialakítani, ami mentén a prevenciós tevékenységek, az egészségfejlesztési, egészségnevelési munka egységes elvek alapján történnek az egész vármegyében. A kezdeményezés célt ért, napjainkban a vármegye minden pontjára elérnek a szűrések és oktatások.

Az elmúlt évtizedekben végzett magas szakmai színvonalú, lelkiismeretes és áldozatos munkáját elismerve Dr. Neszményi Zsolt főispán A közjóért emlékplakettet adományozta Dr. Fadgyas Erzsébet főorvosnak.

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály új főosztályvezetője Grosicsné dr. Zolnyánszki Ilona.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal