Cipősdoboznyi szeretet

2023.12.19. 15:29 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Több mint 360 kisebb és nagyobbacska gyermekhez juttatta el ajándékcsomagjait a Somogy Vármegyei Kormányhivatal.

A karácsony előtti időszakban a munkatársak lelkesen töltötték meg és csomagolták be szépen az ajándékba szánt holmikat, amit aztán vármegyeszerte eljuttatott a hivatal a nehéz helyzetben élő gyerekekhez.

Az első csomagokat a kaposvári Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium óvodásai és diákjai vették át, míg kedden a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ tanulói örültek a meglepetésnek. Dr. Kovács Kornélia, a Kaposvári Járási Hivatal vezetője névre szólóan adta át a gyerekeknek az ajándékokat, akik kis műsorral és rajzzal kedveskedtek az ünnepségen.

A Tabi Járási Hivatalt vezető Tóth Sándor György is ellátogatott a helyi, családok átmeneti otthonába, ahol a cipősdobozok gazdára találtak, valamint jutott a 48 ajándékból családoknál élő, védelembe vett kicsiknek is.

Barcson a járási hivatal a családsegítő központ közbenjárásával szervezett kis ünnepséget, ahol Tanicsné dr. Laklia Cecília hivatalvezető adta át 33 kisgyermeknek a kormánytisztviselők ajándékait.

Csurgón Maronics Gábor hivatalvezető juttatta el a 20 csomagot a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálathoz. A fonyódi hivatalból dr. Nagy Szabina látogat el a karádi óvodába, ahol az ovisok 52 csomagot kapnak, míg Siófokon Gyulai László hivatalvezető 50 doboznak talál gazdát a családsegítő központ és a kórház segítségével.
Utoljára, de nem utolsó sorban a kastélyosdombói gyerekek is átvehetik az őket megillető, meglepetésekkel teli karácsonyi ajándékokat még az ünnep előtt.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal