Eggyéválás a természettel

2023.03.06. 16:49 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Beköltözött a természet hétfőn a Somogy Vármegyei Kormányhivatal galériájába, ahol Sélley Miklós fotóművész alkotásaiból nyílt tárlat.

Kép

A szekszárdi születésű, majd Felsőmocsoládon nevelkedő és Kaposváron élő Sélley Miklósról bátran állítható, hogy a természet rabja. Saját bevallása szerint Somogy és a környék növény- és állatvilága folyamatosan megújuló csodákkal várja, melyek nem csupán egy jól elkapott pillanat képeinek témáját adják, hanem a felfedezés izgalmát és örömét, a nyugalmat és a természettel való eggyéválást.

A tárlatnyitón Lőrincz Sándor galériavezető és Bene János festőművész méltatta az alkotó munkásságát és fotóit, Kováts Scast Sándor pedig gitárjátékával tette emlékezetessé a rendezvényt.

Sélley Miklós úgy fogalmazott, hogy rohanó világunk egyhangúságából gyakran vágyunk távoli, érdekes, de ismeretlen látvány felfedezésére, és közben alig vesszük észre, hogy közvetlen környezetünkben, tőlünk karnyújtásnyira vár ránk a természet titokzatos világa; meglepő formáival, színeivel, izgalmas struktúráival, különleges atmoszférájával.

Az Exponált természet című kiállításon a művész képei az utóbbi évek emlékezetes, vissza nem térő pillanatait tárják az érdeklődők elé.

A tárlat 2023. március 30-ig látható a Kormányhivatal Galériában.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal