Elhunyt dr. Fehér Zoltán Zsolt

2023.02.08. 16:46 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2023. február 7-én, türelemmel és méltósággal viselt, hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt a Somogy Vármegyei Kormányhivatal egykori igazgatója.

Kép

Fehér Zoltán 1965. április 11-én született Kaposváron, középiskolai tanulmányait a Táncsics Mihály Gimnáziumban végezte, majd a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát.
Pályáját a Kaposvári Városi Bíróságon kezdte, majd ezt követően, rövidesen, 1991. szeptember 1-jén munkába állt Kaposváron, a kormányhivatal akkori jogelődjénél, a Köztársasági Megbízott Területi Hivatalánál.

A közigazgatásban dolgozott osztályvezetőként, főosztályvezető-helyettesként és főosztályvezetőként is, majd 2011-ben a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatójává nevezték ki, mely feladatot 2018 második feléig látta el. A hivataltól betegsége ellenére sem vált meg, haláláig a kormányhivatal apparátusát erősítette.

A közigazgatás területén jelentős oktatási feladatokat is ellátott, előadásokat tartott és vizsgabizottság elnöki pozíciót is betöltött. 2011-től a Magyar Közigazgatási Kar Somogy Megyei Tagozatának alelnöke volt.

Életében fontos szerepet töltött be a labdarúgás, a hivatali focicsapat lelkes tagja volt.

Szakmaiságát és munkájának minőségét jól jelzi, hogy 1999-ben Miniszteri Dicséretben részesült, 2008-ban pedig a Köz Szolgálatáért Érdemjel „Arany fokozat” elismerést vehette át.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal