Értékeiket mutatják be a közfoglalkoztatók

2024.09.01. 08:00 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal már negyedik alkalommal rendezi meg a közfoglalkoztatást népszerűsítő rendezvényét, a Somogy Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt.

 

Kép

A szeptember 28-i rendezvénynek az idei évben a balatonlellei Rádpuszta - Gasztro Élménybirtok ad otthont, ahol az érdeklődők többek megnézhetik, megismerhetik, megkóstolhatják, sőt akár haza is vihetik a kiállító önkormányzatoknak a közfoglalkoztatási programok során elért eredményeit.

A közfoglalkoztatók sokszínű termékek széles kínálatával várják az érdeklődőket, amelyek között főként mezőgazdasági termények (uborka, burgonya, hagyma, zöldségfélék, paprika, paradicsom, alma, körte, szilva, tökmagolaj, befőttek, lekvárok, szörpök), a helyi sajátosságok programokban előállított termékek (ajándéktárgyak, rongyszőnyegek, textiltermékek, levendulaolaj, levendulapárna, fonott kosarak, asztalosipari és faipari termékek) szerepelnek.

A rendezvényen a somogyi és zalai vármegyei önkormányzatokon túlmenően részt vesznek a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos mentőszolgálat és a Magyar Honvédség munkatársai, akik játékos feladatokkal, toborzással várják a látogatókat. Az állampolgároknak lehetőségük lesz igénybe venni a Kormányablakbusz szolgáltatásait, és a tervek szerint népegészségügyi szűrésekkel is készülnek a szervezők.

A programot minden évben színesítik kulturális előadások, színpadi szórakoztató programok, ez ebben az évben sem lesz másként. A rendezvény családbarát hangulatban, hagyományosan, vásárjelleggel várja az érdeklődőket, mely rengeteg lehetőséget kínál a fiatalabb és idősebb látogatóknak egyaránt.

A kiállítás kísérőrendezvényeként szintén negyedik alkalommal tartják meg az Országos Hal- és vadételek Főzőversenyét, ahova az ország különböző pontjairól érkeznek a csapatok.

Lesz alkalom sétakocsikázásra, a gyerekek szórakozásáról pedig népi játékok, játszótér, állatsimogató, bohócműsor, rendőr-, tűzoltó-, és mentőautó bemutató gondoskodik.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal