Értékeiket mutatták meg a közfoglalkoztatók

2023.09.02. 15:18 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

20 kiállító mutatkozott be szombaton a III. Somogy Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron az Igali Gyógyfürdőben.

A rendezvényen 12 somogyi, két zalai és egy baranyai kiállító mutatkozott be, megmutatva, hogy milyen termékeket és terményeket állítanak elő a közfoglalkoztatás keretében. A kiállítók sorát színesítette a kormányablakbusz, ahol a látogatók akár hivatali ügyeiket is intézhették, valamint a Kaposi Mór Oktató Kórház munkatársai egészségügyi szűrésekkel várták az érdeklődőket. A rendezvényen képviseltette magát a Magyar Honvédség toborzó irodája, a rendőrség és az Országos Mentőszolgálat, valamint a katasztrófavédelem.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Neszményi Zsolt főispán elmondta, hogy júliusban Somogyban 2891 fő dolgozott közfoglalkoztatásban, ami egy fontos foglalkoztatási forma, hiszen munkát tud biztosítani azoknak, akik az elsődleges munkaerőpiacon nem tudnak elhelyezkedni.

A főispán azt is elmondta, hogy 2023 augusztusában 10043 fő munkanélkülit tartottak nyilván Somogy vármegyében, ami az elmúlt több mint 20 év legkedvezőbb adata.
A rendezvényen köszöntőt mondott Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, dr. Szajcz Adrián, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint a házigazda település nevében Obbás Gyula, Igal polgármestere.

A fürdő és a kiállítás látogatói nemcsak a standokat járhatták körbe és szavazhattak a legszebbre, hanem kulturális programokon is részt vehettek. A színpadon a Z Generáció, a Somogy Zenekar és a FreakEnd zenekar muzsikált.

A kísérő programok között volt népi játszótér, táncház, rendőrautó-, mentőautó- és tűzoltóautó-bemutató, valamint honvédségi toborzás is.

A legszebb stand díját a látogatók szavazatai alapján Kelevíz nyerte.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal