Fejlesztések teszik még élhetőbbé Hetest

2023.07.14. 12:50 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

259 millió forintból újul meg Hetesen a faluközpont, a faluház és a főtéri közpark.

Kép

A TOP Plusz program keretében megvalósuló projekt nyitóünnepségét pénteken tartották a településen, melyen részt vett és köszöntőt mondott Huszti Gábor, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Móring József Attila kormánybiztos, országgyűlési képviselő, dr. Neszményi Zsolt főispán.

A Somogy vármegyei Kormányhivatal vezetője köszöntőjében elmondta, hogy aki fejleszt, jól tudja, hogy ezzel elősegíti a vidék népességmegtartó erejének növelését. A munkalehetőség megteremtése mellett az ilyen komfortjavító beruházásokra is szükség van ahhoz, hogy az emberek úgy érezzék, bár egy faluban laknak, számos dologhoz hozzáférnek, amihez a városiak is, és ne elköltözni akarjanak a falvakból, hanem inkább oda költözni.

A projektnyitón elhangzott, hogy a beruházás során a faluközpontban korszerű buszöböl épül a csatlakozó járdákkal és néhány parkolóhellyel, megvalósul a faluház teljes belső terének felújítása, ahol új helyiségeket alakítanak ki, vizesblokkok épülnek, kicserélik a belső nyílászárókat és burkolatokat, energetikailag korszerűsítik az épületet. A sikeres pályázatnak köszönhetően a főtéri közparknál új járda és sétányok épülnek, pihenőhelyek létesülnek, őshonos fákat ültetnek, egybefüggő cserje- és évelőágyásokat alakítanak ki.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal