Felkészült a szezonra az idegenforgalmi szakma

2023.05.23. 15:10 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A Balaton déli partján tevékenykedő vendéglátó és kereskedő vállalkozók számára tartotta meg hagyományos szezonindító szakmai fórumát kedden a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete (KISOSZ).

A siófoki rendezvényen a Somogy Vármegyei Kormányhivatal szakemberei fogyasztóvédelmi, munkaügyi, élelmiszerbiztonsági és közegészségügyi témakörökben adtak tájékoztatást a résztvevőknek.

Hornyák Valéria, a Foglalkoztatási, Foglalkoztatási-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály vezetője több témakört érintett előadásában, így beszélt a foglalkoztatás-felügyeletet érintő aktualitásokról.

Fogyasztóvédelmi területről dr. Krizsán Anett, a Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője hozott tudnivalókat. Ismertette, hogy az idei idegenforgalmi ellenőrzések alkalmával a munkatársaik milyen szempontok alapján mérlegelnek, és összefoglalta a múlt év jellemző jogsértéseit.

A népegészségügyi hatóság részéről Sótonyi-Mayer Zsuzsanna, a SVKH a Népegészségügyi Főosztály közegészségügyi szakügyintézője tartott előadást, melyben többek között  a legfontosabb közegészségügyi előírásokról, az ivóvízzel kapcsolatos jogszabályokról, a légkondicionáló berendezések üzemeltetéséről és az idei ellenőrzésekről osztott meg információkat.

Fülöp Csabáné, a Marcali Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály élelmiszerbiztonsági felügyelője a szakterületét érintő előző évi ellenőrzéseinek tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal, külön kiemelve, hogy milyen szempontok alapján vizsgálódnak a hivatal munkatársai.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal