Hulladékból karácsonyfa

2023.11.24. 14:56 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A tavalyi év sikerén felbuzdulva – amikor” közigazgatási szerv/hatóság” kategóriában III. helyezést ért el – idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez a kormányhivatal. Míg 2022-ben a textil volt a fókuszban, addig idén a csomagolóanyagok újrahasználata volt a feladat.

November utolsó hete az Európai Hulladékcsökkentési Hét. A fenntartható jövő érdekében a kezdeményezésben részt vevő országok lelkes önkéntesei a saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az idei téma a csomagolóanyagok újrahasznosítása volt, melyhez a Somogy Vármegyei kormányhivatal központi épületében a munkavállalók között csomagolóanyag gyűjtést szerveztek. A munkatársak leadhatták a feleslegesség vált tojástartókat, egyéb papír és műanyag csomagolóanyagokat, melyekből a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola negyedik évfolyamos diákjai az ünnepekre hangolódva karácsonyfát, illetve díszeket készítettek.

A projektben nemcsak az általános iskolás gyerekeket céloztak meg, a hivatal, hanem a középiskolásokat is. A projekthéten több kilencedik évfolyamos osztály előadáson vett részt, melyeken a hivatal szakemberei a csomagolóanyagokról és azok további hasznosításáról beszéltek a fiataloknak. A kormánytisztviselőkön túl egy kaposvári székhelyű, hulladékhasznosítással foglalkozó cég képviselője egy előadáson és kisfilmen keresztül mutatta meg a vállalat jó gyakorlatait, újrahasznosítási módszereit.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal