Isten éltessen, Magyarország!

2022.08.20. 09:14 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Augusztus 20-a a magyarság legősibb nemzeti ünnepe. Államalapításunkat, Szent István királyunkat és az életet jelentő új kenyeret is ünnepeljük ezen a napon.

Szent István hatalmas elszántsággal, ugyanakkor végtelen alázattal szolgálta nemzetét, aki a keresztény hit alapjaira építve tudott stabil viszonyokat teremteni. Egy erős, nyugati, keresztény államot alapított, s döntéseivel végérvényesen kijelölte helyünket Európában.

Visszapörgetve történelmünk időkerekét látható, hogy a magyarság csak akkor lehet sikeres, ha országunk keresztény és e hit által egységes.

Magyarország ma azért létezhet még, mert az előttünk járó nemzedékek, amikor kellett, akkor megvédték Szent István Magyarországát. Szinte minden előttünk járó nemzedéket próbára tett a történelem. A mi nemzedékünk sem kivétel. Ezekben a nehéz, járványok, háború, természeti katasztrófák sújtotta időkben nekünk most az a dolgunk, hogy megőrizzük hitünket, kitartsunk önmagunk, a családunk, a hazánk érdekében.

Egy évezred távlatából szentéletű első királyunk, István életműve még mindig iránymutató, kapaszkodó, múlt és egyben jövő is.

Legyünk büszkék magyarságunkra, őrizzük meg az utókornak Szent István örökségét, hogy unokáinknak is ünnep legyen augusztus 20-a!

Dr. Neszményi Zsolt főispán

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal