Jó a természetes fürdőhelyek vízminősége Somogyban

2023.06.13. 16:04 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Vízminőség tekintetében nem lehet panaszra okuk a fürdőzőknek, hiszen a vármegye 66 természetes fürdőhelyén valamennyi strand vize alkalmas a fürdésre a Somogy Vármegyei Kormányhivatal szakembereinek vizsgálata szerint.

Kijelölt természetes fürdőhelyek elsősorban a Balaton déli partján találhatóak, ezen kívül Kaposváron a Deseda tónál, valamint a vármegye egyetlen folyón kijelölt strandja Barcson, a Drávai szabad strand. A balatoni strandok zöme továbbra is Nemzeti Népegészségügyi Központ „kiváló” minősítésével rendelkeznek. Balatonberényben a Községi strand és a Naturista Kemping strandja, a Balatonmáriafürdőn található strandok, valamint Balatonvilágoson a Községi strand kapott „jó” minősítést. Barcson a Drávai szabad strand és Kaposváron a Deseda strand minősítése szintén „jó”.

A fürdési idényben a vízminőséget havi gyakorisággal monitorozzák. Az aktuális vízminőségi adatokat a strandokon kihelyezett információs táblákon lehet majd nyomon követni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nem kijelölt fürdőhelyeken, valamint a fürdővíz használati engedéllyel nem rendelkező természetes vizekben a fürdőzés kockázatos, mivel a víz minősége nem ellenőrzött.

Természetes vizek esetében fürdést követően javasolt a zuhanyozók használata.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal