Kevesebb bürokrácia, egyszerűbb működés

2023.05.22. 16:30 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A közigazgatás és államigazgatás aktuális területi kérdéseit vitatta meg a Somogy Vármegyei Államigazgatási Kollégium. A tanácskozást hétfőn tartották a kormányhivatalban mintegy 50 szakember jelenlétével.

Kép

A rendezvényen dr. Neszményi Zsolt főispán köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette az ülés napirendi pontjait.

A kormány bürokráciacsökkentő törekvéseit dr. Pilz Tamás, az állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztos ismertette. Elmondta, hogy az intézkedésektől azt várják, hogy ésszerűbbé váljon az állam működése, az állampolgárok számára pedig egyszerűbb legyen az ügyintézés. Kiemelte, létrehozták a Deregulációs Kerekasztalt, melynek feladata az ügyintézést lassító szabályok kiszűrése, megváltoztatása, hatályon kívül helyezése, valamint a túlszabályozottság csökkentése. Mindebben a kormányhivatalok tapasztalataira és javaslataira is számít a testület.

Az Államigazgatási Kollégium ülésén szó volt még az online értékesítés Somogy vármegyei ellenőrzési tapasztalatairól, a kormányablakok hatáskör bővülésének tapasztalatairól és további irányairól, a vármegye medencés fürdőinek közegészségügyi helyzetéről, valamint az építésügy és állategészségügy területéről is érkezett előadó.

Wéber Antal dandártábornok, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója többek között ismertette a vármegyei, a járási és a települési mentőszervezetek tevékenységét, míg dr. Szathmáry Péter rendőralezredes, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság vezetője az új ügyfélszolgálati feladatról és az ügyfélszolgálati rend változásairól beszélt.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal