Könyv állít emléket a közkedvelt állatorvosnak

2023.06.26. 08:21 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Somogyvár és környéke állatorvosára, Somogy egykori hatósági állatorvosára emlékeztek a Szent László Napok programsorozat keretében vasárnap Somogyváron. A dr. Geszti János élete és munkássága előtt tisztelgő könyv bemutatóján mintegy százan vettek részt.

Vidám, jókedélyű, ember- és állatbarát, empatikus, lojális, közösségépítő, és szakmailag széles tudással rendelkező személyiségként jellemezték barátai, gyermekkori barátai, munkatársai, ismerősei dr. Geszti Jánost, akire szívesen emlékeznek a településen.

Móring József Attila, Somogyvár korábbi polgármestere, kormánybiztos kiemelte, hogy a Geszti doktorról szóló könyv már régi vágyuk volt, hiszen az állatorvos az életével és munkásságával méltó arra, hogy emléke tovább éljen a településen és megismerjék a fiatalabb generációk is.

A könyvet Kószó Andrásné írta visszaemlékezések alapján, majd a székesfehérvári állatgyógyászati, takarmányozási Alpha-Vet cégcsoport vállalta a kiadást.

A könyvbemutatón dr. Neszményi Zsolt főispán elmondta, hogy dr. Geszti János hatósági állatorvosként is maximalista volt a munkájában, amit kellő alapossággal és felkészültséggel végzett, miközben empátiájával és humorával a felmerülő problémákat is kitűnően kezelte.

A rendezvényen dr. Balogh Szilvia alkotó egy saját készítésű, dr. Geszti Jánost ábrázoló portré grafikát adott át az állatorvos családjának.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal