Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Középpontban a gyermekek biztonsága

2024.10.08. 10:24 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A gyermekvédelmi jelzőrendszerről tartottak tanácskozást a közelmúltban a Somogy Vármegyei Kormányhivatalban.

Kép

A rendezvényen a gyermekjóléti központok mellett a járási gyámhivatalok, a hivatásos gyámokat foglalkoztató Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, és a gyermekotthonokat, lakásotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakemberei vettek részt.

Mint elhangzott, a gyermekvédelem kiemelt ügy, minden szakember azon dolgozik, hogy hogyan lehetne még jobbá tenni, melyhez a tapasztalatok megosztása, a közös feladatok ágazatközi megbeszélése, az együtt gondolkodás fontos eszköz.

A tanácskozáson a vérszerinti család gondozása, mind a védelembe vett családjának gondozása, mind pedig a nevelésbe vett gyermekek hazagondozása téma volt. A szakemberek szerint az a cél, hogy az egyébként is túlterhelt rendszerben csak azok a gyermekek maradjanak, akiknek feltétlenül szükséges és csak annyi ideig, amíg indokolt.

A résztvevők hallhatták a gyermekek veszélyeztetettségét észlelő- és jelzőrendszer értékelését, az elmúlt fél év tapasztalatait.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal