A legjobbakat díjazták

2023.03.23. 13:40 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal Címerterme adott otthont csütörtökön az Év embere, Év sportolója díj ünnepélyes átadásának.

A kiemelt teljesítményt nyújtó somogyi emberek elismerését hivatott szolgálni a díj, amit a Somogyi Hírlap és a sonline.hu hirdetett meg első alkalommal. A sport kategóriában női és férfi egyéni, valamit női és férfi csapatdíjakra is szavazhattak az újság és a hírportál olvasói.

A rendezvényen dr. Neszményi Zsolt főispán köszöntötte a díjazottakat, hangsúlyozva, hogy a kitüntettetek a saját területükön kimagasló eredményt értek el, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamennyien megfeszített munkát végeznek, ezért nem csupán az év emberei, de példaképek is valamennyien. Példaképekre pedig napjainkban minden korábbinál nagyobb szükségünk van.

Lengyel János főszerkesztő beszédében kitért rá, hogy a díjazottak valamennyien szakterületük legjobbjai, és munkájuk nagymértékben hozzájárul Somogy jó hírnevének erősödéséhez. Az egész megyéből érkeztek jelölések a díjazottakra, és az elismerés rangját emeli, hogy nem szakmai zsűri bírálta el, hanem a vármegyében és azon kívül élő emberek döntöttek a nyertesekről a közönségszavazás keretében.

A díjakat Neszményi Zsolt főispán, Lengyel János főszerkesztő és Sárai Vanessza, a Mediaworks Tündérszépek szépségverseny somogyi nyertese adták át a díjazottaknak:

2023-ban az Év embere Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület elnöke.

2023-ban az Év női sportolója Mohácsi Zsófia (quad).

2023-ban az Év férfi sportolója Németh Nándor (úszó olimpikon). A díjat két nevelőedzői, Király Johanna és Varga Béla vették át.

2023-ban az Év sportolója - legjobb női csapata a Kapos Dynamic Sport és Szabadidő Egyesület (szinkronúszás). A díjat az Egyesület nevében Forró-Köves Gabriella elnökségi tag vette át.

2023-ban az Év sportolója - legjobb férfi csapata a Fino Kaposvár (Extraligás röplabdacsapat). A díjat Vig Attila sportigazgató vette át.

Az ünnepségen résztvevő díjra jelöltek oklevelet vehettek át.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal