Lengyeltótiban ünnepelt Somogy

2022.06.09. 16:19 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Idén Lengyeltóti adott otthont a címeradományozás 524. évfordulója alkalmából megtartott ünnepi közgyűlésnek, ahol a Somogy Megyei Kormányhivatalt Vetési Bernadett főigazgató képviselte.

A rendezvényen dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes méltatta Somogyot, idézte fel az elmúlt évek sikereit. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője és Zsombok Lajos Lengyeltóti polgármestere a várost, a megyét, és az összefogás erejét hangsúlyozták.

Biró Norbert, a közgyűlés elnöke ünnepi beszédében előbb a címer- és pecséthasználati jog adományozásáról beszélt, majd kiemelte, hogy összetartó, erős közösség a miénk, mely még a legnehezebb időkben sem húzott szét. Somogy jövőjéről szólva elmondta, a cél, hogy virágzóbbá, még inkább szerethetővé váljanak a települések, a fiatalok itt találják meg számításukat.

A Somogy Megyei Közgyűlés a megye legmagasabb szintű elismerését, Pro Comitatu Somogy kitüntetést adományozott Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia alapítója számára.

Az ünnepségen átadták a Somogy Polgáraiért Díjakat és az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntető címeket is.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal