Már az agrárterületen is lehetőség van online időpont-foglalásra

2022.10.26. 16:00 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Előzetes időpontfoglalás után is intézhetik már személyes ügyeiket az állampolgárok a Somogy Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály ügyfélszolgálatán.

A szolgáltatás a Magyar Államkincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési portálján, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu/idopontfoglalas címen érhető el a portálon regisztrált ügyfelek részére, illetve a mobilGAZDA alkalmazáson keresztül.

Az időpontfoglalási rendszeren keresztül a Főosztály ügyfélfogadási idejében, hétfőn, kedden és csütörtökön 9-12 és 13-16 óra között, illetve szerdán és pénteken 9-12 közötti időszakban lehet időpontot foglalni.

Az időpont foglalása során az ügytípus kiválasztása mellett lehetőség van jelezni, ha nem a saját, hanem meghatalmazója nevében kíván eljárni. Részletes tájékoztatás ugyanakkor kizárólag az ügyfélnek vagy az ügyfél állandó meghatalmazottjának, illetve törvényes képviselőjének adható. Állandó meghatalmazott csak azokban a jogcímekben/intézkedésekben járhat el, amelyekre a képviseleti joga kiterjed. Amennyiben az ügyfél eseti meghatalmazottja jelenik meg személyesen az ügyfélszolgálaton, közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt eseti meghatalmazás bemutatása szükséges. Amennyiben az ügyfél nevében eljáró meghatalmazott nem tudja felmutatni a két tanú aláírásával ellátott meghatalmazást, részére kizárólag általános tájékoztatás adatható.

Az időpont foglalásakor - az ügyintézés gyorsítása érdekében - hiteles iratmásolat igénylése esetén lehetőség van az átvenni kívánt irat(ok) adatainak előzetes megadására, így kollégáink elő tudják készíteni a kért iratokat.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal