Másfél évtizede a megelőzést szolgálják

2023.12.01. 12:12 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

15 éves a kaposvári kórház Prevenciós és Egészségfejlesztési Irodája. A jubileum alkalmából pénteken ünnepséget szerveztek az intézményben, ezzel is felhívva a figyelmet az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés fontosságára.

Az ünnepségen dr. Inczeffy István főigazgató foglalta össze, hogy az elmúlt 15 évben milyen feladatokat valósított meg és eredményeket értek el az iroda. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberek többsége –magyar sajátosságként – nem szeret rendszeresen tenni az egészségéért, s sajnos már csak akkor fordul szakemberhez, amikor a baj előrehaladott.

Dr. Neszményi Zsolt főispán köszöntőjében kiemelte a kórház prevenciós irodájának és a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának a kiváló együttműködését, ami hosszú évekre nyúlik vissza. A közös munka része a lakossági szűrővizsgálatok megszervezése és lebonyolítása, illetve az olyan figyelemfelhívó események szervezése is, mint a Séta a mellrák ellen.

Dér Tamás alpolgármester az Egészséges Kaposvár 2030 program kapcsán szorosra fűzött együttműködést emelte ki köszöntőjében. Mint mondta, a Polgárok Házában működtetett szűrési ponton a prevenciós iroda munkatársai már nem csak a kórházban, hanem egy külső helyszínen is tudják fogadni a szűrésekre jelentkezőket.

Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal