Megkezdődött az ellátások felülvizsgálata

2022.08.02. 09:29 | Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet megszűnésével ismét megkezdődtek a szociális pénzbeli és természetbeni ellátások felülvizsgálatai.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály tájékoztatása szerint a 2020. november 4-e és 2022. június 30-a között lejáró egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság 2022. augusztus 31. napjáig, míg a közgyógyellátásra való jogosultság, valamint ehhez kapcsolódóan a közgyógyellátási igazolvány érvényessége 2022. szeptember 30-ig meghosszabbodik.

A rendelkezés Somogy megyében 5327 egészségügyi szolgáltatás igénybevételére jogosult személyt és 1676 közgyógyellátásra jogosult személyt érint.

Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére jogosultaknak augusztus 1. és augusztus 31. között, a közgyógyellátásra jogosultaknak pedig szeptember 30-ig szükséges új kérelmet benyújtaniuk az illetékes járási hivatalhoz a jogosultság folyamatossága érdekében.

A szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátások iránti kérelmet elektronikus úton (illetékes járási hivatal hivatali kapu), vagy a kérelmező lakcíme szerint illetékes járási hivatalnál, a kérelmező lakcíme szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál vagy közös önkormányzati hivatalánál megjelenő települési ügysegéd kollégáknál, valamint a kormányablaknál lehet benyújtani.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal